DIY hanglampen

Do it yourself lampen, wat moet je daar nu weer bij denken? Gewoon, lekker knutselen en zelf een lamp maken. Er zijn genoeg modellen hanglampen die je prima zelf zou kunnen namaken, goed de afwerking is misschien niet perfect, maar de emotionele waarde is veel meer waard.

1

Zoals de lamp die je hier boven ziet, supersimpel om te maken, maar zo gaaf! Je neemt wat oude (of nieuwe) stukken leiding, wat kniestukjes en T-stukjes, deze schroef je in elkaar, trekt wat draden en monteert de fittingen. Zo heb je super simpel en snel een leuke lamp aan je plafond hangen, waarvan je zeker weet dat niemand anders hem ook heeft hangen.

Het leuke aan deze lamp is dat hij ook nog eens bijzonder goedkoop is, een handje kniestukjes en T-stukjes en een meter leiding kosten de wereld niet. Qua technische kennis hoef je ook niet heel ervaren te zijn, het wijst zichzelf allemaal, zolang je maar logisch blijft nadenken.

De lamp die je hieronder ziet is wat duurder om te maken. Dit omdat er wat wat meer kant-en-klare materialen nodig zijn. Zoals de glazen bolletjes, die kun je niet maken. Wel is dit echt een gave plafondlamp en in verhouding tot een dure designlamp, is dit echt heel goedkoop. Het enigste wat je verder nodig hebt: 2 plankjes, een boormachine, een pot verf (optioneel) en wat snoer. Uiteindelijk heb je een gave DIY hanglamp die je nergens anders kunt krijgen.

2

 

De lamp hieronder is mijn persoonlijke favoriet, deze lamp is gemaakt met oude potjes. Het maakt niets uit of je nu kleine of grote potjes hebt, dat maakt het effect juist speelser. Je weekt de etiketten van de potten af, maakt een gat in deksel en draait daar een fitting op vast. Let echter wel op dat je LED filamentlampen gebruikt. Wanneer je gaat voor ouderwetse gloeilampen wordt het te warm binnen in het potje. Het gevol dat het potje zou kunnen knappen van de hitte en dat willen we natuurlijk kostte wat het kost voorkomen. Let ook op dat je een plafondplaat hebt die stevig genoeg vast zit, 10 potjes wegen bij elkaar nog best wel een hoop, dat niet je halve plafond naar beneden komt zetten na een paar dagen.

3

Nu is er één probleem voor je, je zou het dolgraag willen doen, maar hebt naar je eigen idee twee linker handen. Mijn reactie: Onzin, waar een wil is, is een weg! Pak die boormachine eens uit de kast en probeer het gewoon eens, lukt het niet, dan heb je het in ieder geval geprobeerd. Maar niet getreurd, ook dan zijn er nog oplossingen voor jou om een DIY-look lamp te kopen. Deze hanglampen krijg  je als soort bouwpakketje thuis. Ideaal, je weet zeker dat alles past en dat je niet nog 2x naar de bouwmarkt moet rijden omdat je dat ene zaagje of fittinkje vergeten was. Een leuk voorbeeld is de onderstaande hanglamp, deze wordt in onderdelen bij je bezorgd, die klik je vervolgens helemaal in elkaar en voilà je hebt een toffe lamp, met DIY look! Het kost alsnog wat tijd en het wordt op die manier wel net even wat meer je eigen hanglamp dan wanneer je een kant-en-klare lamp haalt bij de bouwmarkt, die eigenlijk net niet heel mooi is.

Dus beste lezers, aan de slag en koop eens de materialen om een leuke lamp in elkaar te gaan knutselen. Ik zou het zo tof vinden als alle Nederlanders lekker aan het klussen zouden slaan om leuke lampen te maken, wie weet wat voor inspiratie anderen nog weer halen uit jouw zelfontwerpen en gefabriceerde lampen! :) Bekijk meer lampen op Directlampen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>