Soorten verf voor in de woonkamer

De woonkamer is een van de belangrijkste kamers in jouw huis. Het is de plaats voor de reünie van de familie, ontspanning en entertainment. Het is belangrijk dat mensen zich op hun gemak voelen. Regelmatige een vleugje verfrissing brengen in jouw woonkamer door te schilderen is dan ook aan te raden. Voor je met de werkzaamheden begint moet je eerst beslissen welke verf je wilt gebruiken. We geven je graag een overzicht van de soorten verf die kunnen gebruikt worden en de kenmerken ervan. Naast de kleur is het type verf ook heel belangrijk bij de keuze.

Verfpotten

 

Matte verf

De matte lak heeft een fluwelen of krijtachtig uitzicht. Het brengt een sober en gezellig karakter in de woonkamer. Toegepast op het plafond ademt de matte verf een aangenaam gevoel van cocooning uit. Op de muren intensiveert de gekozen kleur de atmosfeer in de kamer. Omdat matte verf het licht absorbeert, is het ideaal om muren te bedekken die niet perfect glad zijn. Enig nadeel van de matte verf is dat het niet heel hard wordt en vrij kwetsbaar blijft. Deze verf is dan ook niet aan te raden in gangen of andere plaatsen waar en veel aanraking kan zijn met de muur.

De fluweelzachte verf

Fluweelzachte verf is een goed alternatief tussen de matte verf en de satijnverf. Het heeft een beter weerstand is beter te onderhouden dan de matte verf omdat het afwasbaar is. Daar het ook schokbestendig is, is het geschikt voor alle kamers van het huis. Deze verf camoufleert ook de oneffenheden in de muur of het plafond.

De satijnlak

Dit is waarschijnlijk de meest gebruikte verf omdat die zeer goed bestand is tegen schokken en vuil. De licht glanzende verf reflecteert het licht dat zowel zijdeachtig als warm aanvoelt. Er moet wel voldoende aandacht geschonken worden aan de ondergrond. Die moet goed voorbereid en glad zijn omdat door de reflectie van het licht eventuele onvolkomenheden geaccentueerd kunnen worden.

Glanzende verf

Ook deze verf reflecteert het licht en is ideaal om architectonische details te benadrukken. Door het schilderen van een wand met deze verf heb je de illusie dat de ruimte groter is. De verf heeft een grote weerstand en is afwasbaar. Als je een glanzende verf op jouw muren wilt, is het nodig dat het perfect glad is. Anders is de geringste afwijking zichtbaar.

Lakverf

Omdat de helderheid van lakverf ongeëvenaard is, geeft het direct een luxueuze toets aan een kamer. Dit glad en glanzend uiterlijk zorg voor nog meer diepte van de gekozen kleur. Lakverf is zeer sterk en gemakkelijk te onderhouden. Voor het schilderen met deze verf is er wel een onberispelijke voorbereiding van de ondergrond nodig. Die moet zeer glad zijn en mag geen enkel gebrek hebben. De geringste onvolmaaktheid kan het bedoelde effect dwarsbomen.Alle soorten verven, met het nodige advies voor het aanbrengen, zijn beschikbaar in verfwinkels en doe-het-zelf zaken. De juiste keuze van de verf bepaald voor 50% of jouw project zal slagen of niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>